Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika Instagram açıklaması: "Artık son düzlükteyiz"

Türkiye'de 2 Ağustos'tan bu yana erişim engeli bulunan Instagram ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Konuyla ilgili 3 toplantı yaptıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Artık son düzlükteyiz, çok fazla uzatmadan anlaşırız." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika Instagram açıklaması: "Artık son düzlükteyiz"

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından olan ve Türkiye'de erişim engeli getirilen Instagram'la ilgili süreç yakından takip ediliyor. 2 Ağustos Cuma günü Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilen Instagram'la ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan yeni bir açıklama geldi.

Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın ne zaman açılacağı ve Instagram yetkilileri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerdeki son duruma ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de sosyal medya platformlarının yaygın kullanıldığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, buralarda geçirilen zamanın dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Sosyal medya platformlarının şirket olduğunu ve kuruluş amaçları olduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, bunların belli kurallarının olduğunu söyledi. Türkiye'nin de kuralları, kanunları ve hassasiyetleri olduğunu belirten Abdulkadir Uraloğlu, zaman zaman sosyal medya platformlarının denetlendiğini ve bazı konularda yaptırım yetkilerine sahip olduklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika Instagram açıklaması: "Artık son düzlükteyiz" - Resim : 1

Atatürk'e hakaret, bahis, kumar, cinsel içerik, çocuk istismarı gibi katolog suçları kapsamında Instagram'a bir süredir bildirimlerde bulunduklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, bunların bir kısmının yerine getirildiğini bir kısmının ise zamana yayıldığını söyledi.

Gelinen aşamada hassasiyetler noktasında Instagram'ı uyardıklarını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, en son erişime engel getirme kararı aldıklarını söyledi.

INSTAGRAM'IN AÇILMASIYLA İLGİLİ SON DURUM NE?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık yetkilileri ile Instagram yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerdeki son durumu da aktardı.

Şu ana kadar geniş katılımlı 3 toplantı yapıldığını söyleyen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Anlık olarak arkadaşlarımız görüşmeye devam ediyor. Ciddi bir mesafe katettiğimizi söyleyebilirim. Artık son düzlükteyiz. Biz yasakçı bir görünümde kesinlikle olmak istemiyoruz. Bizim özgürlük yaklaşımımızın, sosyal medya platformlarından çok daha yukarıda olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Çok fazla uzatmadan anlaşırız ve vatandaşlarımızın beklentisini karşılamış oluruz diye düşünüyorum." dedi.

Instagram son dakika Abdulkadir Uraloğlu