Türkmenistan'dan Ankara'ya resmi ziyaret! İşte kritik görüşmelerin ayrıntıları

Türkmenistan’dan gelen iki önemli isim Ankara’da temaslarda bulundu. Dışişleri Bakanı Raşid Meredov mevkidaşı Hakan Fidan’la, Savunma Bakanı Begenç Gündogdiyev de mevkidaşı Yaşar Gülerl'e görüştü. Diplomatik kaynaklar, görüşmelerde masaya yatırılan kritik konuları aktardı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Türkmenistan'dan Ankara'ya resmi ziyaret! İşte kritik görüşmelerin ayrıntıları

Orta Asya’nın büyüyen ekonomisi Türkmenis'tan Türkiye’ye bir dizi resmi ziyaret düzenledi. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la bir araya geldi.

Sabah saatlerinde de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkmenistan Savunma Bakanı Korgeneral Begenç Gündogdiyev’i ağırladı.

Diplomatik kaynaklar, Fidan-Meredov görüşmesinde yeni anlaşmalarla ekonomi alanında iki ülkenin iş birliğinin derinleştirilmesinin ele alındığını aktardı.

Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin olduğunu aktaran kaynaklar görüşmede Türkmen doğal gazının Türkiye ve Avrupa pazarlarına iletilmesi konusundaki iş birliği imkanları değerlendirildiğini de paylaştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve mevkidaşı Begenç Gündogdiyev görüşmesinde ise Türkmen bakan için hazırlanan karşılama töreninde onur kıtası selamlandı. İki bakan, törenin ardından basına kapalı baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

türkmenistan ankara hakan fidan Yaşar Güler