Türkiye'den yeni üs hamlesi: 2 yeni üs kuruluyor!

Türkiye’den yeni üs hamlesi geldi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıkladı. 2 yeni üs kuruluyor.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Türkiye'den yeni üs hamlesi: 2 yeni üs kuruluyor!

Muğla’da Ana Jet Üs Komutanlığı ile Çanakkale'de Amfibi Kolordusu kuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, konuyla ilgili olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekât ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kuvvet yapısı planlamalarının sürekli güncellendiğini belirtti. Öte yandan Bakanlık, son bir haftada 73, yılbaşından bu yana ise 1725 teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Türkiye’den yeni üs hamlesi geldi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıkladı. 2 yeni üs kuruluyor.

Bakanlık kaynakları, kurulması planlanan Muğla Dalaman’daki 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ile Çanakkale’deki Amfibi Kolordusuyla ilgili bilgi verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekât ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kuvvet yapısı planlamalarının sürekli güncellendiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele bilançosunu da açıkladı:

"Kesintisiz şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisiyle Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 73, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 845'i Irak'ın, 880'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 1725 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, hudutların çok yönlü güvenlik sistemleriyle kesintisiz korunduğunu vurguladı:

"Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalışan 529 şahıs yakalanmıştır. 1383 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 11'i terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 336'ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 69 bin 331 olmuştur."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

msb askeri üs