Türkiye'den Nijer'e üst düzey ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bakanlar düzeyinde üst düzey bir heyetle Sahel ülkesi Nijer’e ziyaret düzenledi. Nijer hem doğal kaynakları hem de Fransız ve Amerikan emperyalizmine karşı verdiği mücadeleyle dikkat çeken bir ülke. İşte Türk Devleti’nin Nijer gerçekleştirdiği o ziyaret...

Kıvanç Özdal Kıvanç Özdal

Türkiye’den bakanlar düzeyinde üst düzey bir heyet Nijer’e gitti.

Dışişleri Bakanı Hakan Bakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’dan oluşan heyet Nijer’in başkenti Niamey’de Nijer devleti yetkilileriyle bir araya geldi.

Ziyaretin zamanlaması dikkat çekti. Fransız askerleri ülkeden kovan Nijer, Amerikan askerlerinin de ülkeden ayrılmasını istedi. Amerika Birleşik Devletleri, Afrika’daki en büyük askeri üssünü boşaltmaya başladı.

Nijer, Mali ve Burkina Faso, geçen hafta üç ülkenin konfederasyon kurmasına yönelik ortak bildiriyi imzaladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nijer'de Başbakan ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine başkanlığında düzenlenen ortak çalışma toplantısına katıldı.

Diplomatik kaynaklar, Fidan'ın Nijer'i ziyaret edeceğini ve ziyarette ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler ile bu kapsamda işbirliğini güçlendirme ve çeşitlendirme yönünde atılabilecek adımların yanı sıra Sahel bölgesindeki güncel gelişmeler ve İsrail-Filistin meselesi başta olmak üzere, bölgesel konuların ele alınacağını bildirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

türkiye nijerya ziyaret