Türkiye, şehit Heniyye'yi bağrına bastı! Şehit olmadan önce yaptığı son çağrı Türkiye'de karşılık buldu

Şehit Heniyye’nin, Filistin'e destek için yaptığı son çağrısı karşılık buldu, vatandaşlar meydanları doldurdu. Vatandaşlar, Ankara’da ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü. Türkiye’nin dört bir yanında büyük yürüşler yapıldı. Meydanlarda atılan ortak slogan "Katil İsrail, iş birlikçi ABD" oldu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Türkiye, şehit Heniyye'yi bağrına bastı! Şehit olmadan önce yaptığı son çağrı Türkiye'de karşılık buldu

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin şehit olmadan önce dünyaya yaptığı Filistin için meydanlara inme çağrısı, karşılıksız bırakılmadı.

Heniyye çağrısını 3 Ağustos Cumartesi günü için “Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak” adına yapmıştı.

Türkiye, şehit Heniyye'yi bağrına bastı! Şehit olmadan önce yaptığı son çağrı Türkiye'de karşılık buldu - Resim : 1

İşte o son çağrıya kulak veren vatandaşlar Ankara’da ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü, İsrail’e ve ABD’ye tepkiler yükseldi. Buradaki eyleme İsmail Heniyye'nin oğlu Abdusselam telefonla bağlanarak kitleleri selamladı. Abdusselam Heniyye, mesajında zafere kadara direnişin süreceği mesajını verdi.

Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla yürüyen kalabalılığın en çok attığı slogan "Katil İsrail, iş birlikçi ABD" oldu. Kitle, "Hepimiz Heniyyeyiz, hepimiz Gazzeyiz, ölmedik dipdiriyiz" yazılı pankart taşıdı.

Bir diğer buluşma İstanbul’da Ayasofya meydanında yapıldı. Meydanı dolduran on binler Filistinli şehitler için dualar etti, Heniyye’den övgü dolu sözlerle bahsedildi.

Türkiye, şehit Heniyye'yi bağrına bastı! Şehit olmadan önce yaptığı son çağrı Türkiye'de karşılık buldu - Resim : 2

Vatandaşlar İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD temsilciler meclisinde 79 defa alkışlanmasına da tepkiliydi.

Şehit İsmail Heniyye’nin çağrısına sadece Ankara ve İstanbul'da karşılık verilmedi. Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar kulak verdi. Diyarbakır, Aydın, Karabük, Hatay gibi birçok şehirde vatandaşlar meydanları doldurdu.

ismail heniyye filistin gazze