Türkiye ile Suriye'nin yakınlaşması sahaya nasıl etki eder? Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe değerlendirdi

Türkiye ile Suriye'nin yakınlaşmasının sahaya etkisi nasıl olacak? Soruya Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, yanıt verdi. Gökçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın görüşmesinin terörü kökünden kazımak için önemli olduğunu berlitti.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile ilgili yaptığı olumlu açıklamaları değerlendirdi. ABD kaynaklı terörü bitirmek için iş birliğinin şart olduğu gerçeğini bir kez daha vurguladı.

Ali Fuat Gökçe, Ulusal Kanal'a konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki barışın sağlanması terör örgütlerinin süpürülmesi değil, yok edilmesi açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. Bölgede bir terör gerçekliği var ve bunun bitirilebilmesi için de bölge ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Sayın Erdoğan'ın açıklamalarının satır aralarında bunlar var." dedi.

Ali Fuat Gökçe, liderler arasındaki görüşmenin her an olabileceğini kaydetti. Gökçe, "Bu görüşmenin bence kapalı kapılar ardında arka planının hazırlandığını, tabanının hazırlandığını her şey hazırlandığını sdece liderlerin görüşmesinin kaldığını tahmin ediyorum." dedi.

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, terörü bitirmek için bölge ülkelerinin birlikte askeri harekât yapması gerektiğini vurguladı. Kargaşa yaratmak isteyenlere karşı da uyarılarda bulundu

- Putin ve Esad'ın, Türkiye'ye ziyareti çok önemli, davet edilmeleri çok önemli. Bölgede atılacak adımların daha da ileri safhaya ulaşarak birlikte harekat yapılması çok önemli ama unu da karıştıracak unsurlar var, buna da çok dikkat etmek gerekiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gelmesinin neden önemli olduğunu da anlattı Gökçe... Gökçe, "Putin'in Türkiye'ye gelmesi demek, Batı'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararın Türkiye tarafından tanınmadığı gösterecektir, bu önemli bir adımdır." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

türkiye suriye