Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Heniyye suikastını Ulusal Kanal'a değerlendirdi: "Bir kişi ölür, bin kişi dirilir"

Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Heniyye'nin şehit edilmesiyle ilgili Ulusal Kanal'a açıklamalar yaptı. İsrail'in saldırılarının arkasında ABD'nin olduğunu söyleyen Turan, İran'ı hedef alanları uyardı, "İrah'ı hedef almak İsrail ve ABD'ye hizmet eder" dedi.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit edilmesini Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan değerlendirdi. Meclis'te Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan'ın sorularını yanıtlayan Hasan Turan, İsrail'in katilamlarını ve destekçisi ABD'nin tutumunu anlattı.

- Böyle kalleş güruhla saldırıya karşı karşıyayız. ellerindeki silahlarla böyle bütün insanlığa kan kusturuyorlar ama yeryüzünün cesur ve yiğit insanları kalleşlere alçaklıklara suikastlere cinayet ve katilamlara karşı daha da bilenecektir. Bir kişi ölecektir bin kişi dirilecektir.
- Bu katil Netenyahu'yu ABD 24 Temmuz'da kongresinde ağırlamıştı. Hem ABD'nin hem de insanlığın tarihine kara leke olarak geçmişti... Kapalı kapılar arkasında yaptığı görüşmelerde aldığı destekler sonuncunda iyice azgınlaştı ve sağa sola saldırmaya başladılar. Emperyalizme karşı çıkan ABD ve Avrupa emperyalizmine karşı çıkan İsrail'in bu soykırımcı siyonist politikalarına karşı çıkan herkese yapılmış bir suikasttır. Dolayısıyla bunu buradan okumak gerekiir.

Saldırıyla iilgili Tahran'ı zan altında bırakan suçlamaları değerlendiren Hasan Turan, bu tartışmanın Filistin mücadelesinin ruhuna aykırı olduğunu belirtti.

- Bunların hepisini böyle teoriler üzerinde okumak benim kannatimce bölgede sürdürülen mücadelenin ruhuna uygun değildir. Biz kendi içimizdeki denklemleri işte tarihi bir takım meeseleleri rekabetleri bunu üzerinden kaşımaya çalışırsak bu hiçbir şeklide ne Türkiye ne İran ne de bölge ülkelerinin hizmetine fayda etmez. İsrail'in ve onun arkasındaki güçlere hizmet eder. Şimdi onları tartışmanın zamanı değil.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ismail heniyye hamas suikast