Türkiye, BRICS'e üye olmak için başvuruda mı bulundu? Çarpıcı iddia gündeme bomba gibi düştü

Türkiye, BRICS’e üye olmak için resmi başvuruda bulundu mu? Amerikalı Bloomberg kanalı iddiayı gündeme taşıdı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Türkiye, BRICS'e üye olmak için başvuruda mı bulundu? Çarpıcı iddia gündeme bomba gibi düştü

Amerikan Bloomberg kanalı, Türkiye’nin BRICS’e üye olmak için resmi başvuruda bulunduğunu yazdı. Haberde “Türkiye, küresel etkisini arttırmak ve geleneksel Batılı müttefiklerinin ötesinde yeni bağlar kurmak amacıyla yükselen piyasa ülkelerinden oluşan BRICS grubuna katılmayı resmen talep etti.” İfadeleri kullanıldı.

Bloomberg’e konuşan ve ismi açıklanmayan yetkililer, Türkiye’nin yeni diplomatik atılımının, NATO’nun kilit bir üyesi olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ederken, çok kutuplu bir dünyada tüm taraflarla ilişkilerini geliştirme arzusunu yansıttığını söyledi.

Bloomberg, Türkiye’nin BRICS'e katılma başvurusunu on yıllardır sürdürdüğü Avrupa Birliği'ne katılma çabalarında ilerleme kaydedilmemesinden duyduğu hayal kırıklığı nedeniyle yaptığını yazdı.

Bloomberg, Türkiye’nin yakın müttefiki Azerbaycan’ın da BRICS’e üyelik başvurusunda bulunduğunu okurlarına hatırlattı.

Ulusal Kanal, konuyu Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına sordu. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, bakanlığın bu konuda bilgi paylaşmadığını belirtti.

Bloomberg'in haberiyle ilgili bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'dan geldi. Peskov, "Evet, Türkiye BRICS'e katılmaya ilgi gösteriyor" yanıtını vermekle yetindi. Peskov, Türkiye'nin bu ilgisini çok uzun süre önce açıkladığını da kaydetti.

Bloomberg’in haberini Ulusal Kanal’a değerlendiren uzmanlar ise haberin nabız yoklamak için hazırlanmış olabileceğini, konunun netleşmesi için beklemek gerektiğini söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

brics türkiye son dakika