TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret! Ergün Atalay sorunun takipçisi olacaklarını aktardı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Çerkezköy mitingi sonrası Polonez işçilerini ziyaret etti. Atalay işçilerin arkasında olduklarını ve sorunun çözülene kadar takipçisi olacaklarını aktardı.

Haber: Alikan Uçar - Kamera: Enes Demirkart

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Polonez işçilerini ziyaret etti. Polonez işçileri Ergün Atalay'ı coşkuyla karşıladı.

Ergün Atalay, Polonez işçilerini ziyareti öncesinde Çerkezköy mitinginde, "İmkan olursa buradan çıktıktan sonra Çatalca'da bulunan Polonez sucuk markasının oraya gideceğim. 146 tane kardeşimizi işten attılar. Yabancı sermayeyle bir problemimiz yok. Yurt dışında kanunlara uy, yurdun her yerinde işçi haklarına uy, Türkiye'ye geldiğin zaman işçiyi kapının önüne koy! Bu doğru bir bakış açısı değil. Bunlara birilerinin dur demesi lazım. Onun için bu alandan bir daha sesleniyorum. Oradaki iş verenlere, belediyelere, özellikle işten atılan işçilerle ilgili bir an evvel attığınız işçileri geri alın. Türk-İş, kapınızın önünden ayrılmaz. Türk-İş bunun hesabını ülkeyi yönetenlerden sormak mecburiyetinde. Onun için bu alandan çıkınca arkadaşlarımızla beraber orada olacağız." dedi.

Ergün Atalay, işten çıkarılan emekçilerle görüştüğü sırada kendisine gelen telefonla konuşmasına ara verdi. Daha sonra işçilere müjdeyi verdi.

Ergün Atalay, "Şimdi ben arkaya geçtim, Bakan Bey'le konuştum. İki gün içinde Çalışma Bakan Yardımcısı iki tane teftiş kurulu başkanı, çarşamba-perşembeyi geçmeden ikisi burada olacak. İlk fırsatta da devltin Çalışma Bakanı burada olacak. Dedim ki, sayın Bakan buraya gel, tabloyu gör." dedi.

Başkan Atalay, işçilerin sorunlarının çözülmemesi halinde tüm sendikalarla birlikte mücadeleyi büyüteceğini dile getirdi.

Atalay, "İki günü bekleyelim abi. Devletin iki tane bakan yardımcısı, sayın Türker burada. Teftiş Kurulu Başkanı burada. Devletin bütün kurumları, hepsi buraya gelirler. Gelmezlerse ben sendikalatın tamamını her hafta buraya yollarım. Gelmem gerekiyorsa bir daha gelirim, bu sefer böyle üç beş kişiyle de gelmem" dedi.

türk iş ergün atalay işçi