TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı! Vatan Partisi de mitinge destek verdi

Türk-İş’in "Zordayız, Geçinemiyoruz" mitinginin ikincisini Zongulda'ta yapıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçinin artık geçinemediğini bir kez daha belirtti. Atalay “Bizim ekmeğimize niye kan doğruyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Vatan Partisi de her zaman olduğu gibi işçilere destek verdi.

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olan TÜRK-İŞ'in "Zordayız, Geçinemiyoruz" mitinginin ikinci adresi, emeğin başkenti Zonguldak oldu.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle aldıkları maaşlarla geçinemediğini belirten işçiler, Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde bir araya geldi.

Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay vergi sistemine tepki gösterdi.

TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı! Vatan Partisi de mitinge destek verdi - Resim : 1

Ergün Atalay, "Hayat pahalılığını biz yaşıyoruz. Enflasyonu adaletsiz vergiyi, işsizlik kayıt dışı güvencesiz çalışma altında edilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. Han hamam istemiyoruz. Nefes almak istiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin bu sesi duymasını istiyoruz, duydular duydular. Sesi duymayanlar, bu ülkede sandıkta hesabını vermeye devam ederler... Aldığımız ücret ortada, 1 ay bu ülkedeki herkes zenginler başta olmak üzere 1 aylık kazançlarını devlete versinler. Biz de zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz bize de 1 ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecekse hadi bakalım, çok alandan çok, az alandan az haydi!" dedi.

Vatan Partisi işçilere destek için il, ilçe yönetimleri ve genel merkez yöneticileriyle Madenci Anıtı önünde yerini aldı.

Mitinge, eyleminin 47’inci günündeki Polonez Gıda işçileri de katıldı.

Zonguldak'ın sembolü madenciler, düzenlenen büyük mitinge baretleriyle geldi.

Madenci Korosu da seslendirdiği eserlerle mitinge damgasını vurdu.

ergün atalay türk iş zonguldak miting