Tuğrul Türkeş, Osman Kavala ile görüşme talebi konusunda soruları yanıtladı

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, hükümlü Osman Kavala ile görüşme talebini kendi insiyatifi ile yapmadığını açıkladı. Ulusal Kanal’a açıklamalar yapan Türkeş, Kavala'nın Avrupa Konseyi Raportörü Stefan Schennach'a "Tuğrul Bey gelmedi mi?" diye sorduğunu da açıkladı.

Ali Murat Engin Ali Murat Engin

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Osman Kavala ile görüşme talebi konusunda Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı.

Türkeş, görüşme talebinin parti görevlendirmesiyle mi yapıldığı sorusuna "Kendi inisiyatifim ile yapmadım" yanıtını verdi. Türkeş, "Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu başkanı sıfatıyla, Avrupa Konseyi adına müracaat ettim" ifadelerini kullandı.

'BEN BİR HEYETİN BAŞKANIYIM'

Türkeş, delegasyon içinde CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve DEM Parti Milletvekilinin de olduğunu hatırlattı. Türkeş, "Ben bir heyetin başkanıyım. Kendi inisiyatifim ile değil, bu heyet başkanı şapkam ile müracaat ettim. Altını çiziyorum." diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’na başvurunun Avrupa Konseyi adına yapıldığını belirten Türkeş "Bakanlık bunu farklı değerlendirmek isterse bakanlığın yüksek takdirleridir" ifadelerini kullandı.

Türkeş, Avrupa Konseyi Raportörü Stefan Schennach'ın  Osman Kavala'yı ziyaret ettiğinde, Kavala'nın kendisine "Tuğrul Bey gelmedi mi?" dediğine de dikkat çekti.

"Kavala Schennach ile birlikte benim de gideceğimi sanmış. Bu belirsizliği gidermek adına ziyaret edilebilir dedik müracaat ettik" diye konuşan Türkeş, sürecin rutin içinde ilerlediğini belirtti.

Soros’un Türkiye’deki 1 numarası Osman Kavala ile yapılacak görüşme hakkında da değerlendirmeler yapana Ak Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Belli bir gündem konusu yok. Tanışacağız. Kavala merak ediyordur. Ben de gençlik resmini görmüştüm. Değişmiştir muhtemelen. Göreceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Tuğrul Türkeş osman kavala