Trump'tan ilk açıklama: "Kamala’yı yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak"

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından Donald Trump’tan ilk açıklama geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Trump'tan ilk açıklama: "Kamala’yı yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak"

 Biden'ı ABD tarihinin en kötü başkanı olarak nitelendiren Trump, "Kamala'yı yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak" dedi.

Donald Trump, Biden'ın çekilme kararının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biden, ülke tarihimizdeki en kötü başkan olarak anılacak. Ülkemiz için açık ara en kötü başkan oldu. Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek, Biden’ı yenmekten daha kolay olacak."

Joe Biden, adaylıktan çekildiğini "Her ne kadar yeniden seçilmeyi istesem de geri çekilmemin partimin ve ülkemin çıkarlarına olacağına inanıyorum" sözleriyle duyurmuştu.

Trump açıklamalarına sosyal medyada şu sözleri ekledi:

"Sahtekar Joe Biden Başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve kesinlikle hizmet etmeye de uygun değil - ve hiçbir zaman da olmadı! Başkanlık makamına sadece yalanlarla, Yalan haberlerle ve bodrumundan çıkmayarak ulaştı. Doktoru ve Medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun Başkan olamayacağını biliyordu ve olamadı da - Ve şimdi, sınırlarımızdan tamamen kontrolsüz ve incelenmemiş, çoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda teröristle Ülkemize ne yaptığına bir bakın. Onun başkanlığı nedeniyle büyük acılar çekeceğiz, ancak verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz. AMERİKA'YI YENİDEN BÜYÜK YAPALIM!"

Biden donald trump Kamala Harris