Trump olimpiyat açılışını eleştirdi: "Tam bir rezalet"

Eski ABD Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump, Fox News televizyonuna verdiği röportajda Olimpiyatlarla ilgili görüşlerini paylaştı. Açılış töreni hakkında "rezalet" ifadesini kullanan Trump, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda böyle bir şeyin yaşanmayacağını söyledi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Trump olimpiyat açılışını eleştirdi: "Tam bir rezalet"

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada gösterilere eleştirilerde bulundu.

Johnson, "Dün geceki açılış töreninde Son Akşam Yemeği ile alay edilmesi, Olimpiyat Oyunlarını izleyen dünya genelindeki Hristiyanlar için şoke edici ve aşağılayıcıydı." değerlendirmesinde bulundu.

AÇILIŞ, HZ. İSA'YA SAYGISIZLIK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde, "drag queen" performansı, Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasviri nedeniyle dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki toplamıştı.

Fransa Katolik Kilisesi'nin X hesabından yapılan açıklamada, "Bu tören, ne yazık ki Hristiyanlıkla alay eden sahneler içeriyordu, bu durumu derin bir üzüntüyle karşılıyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC), 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış töreninde yaşananların, özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla ilgili mutlak bir cehaleti ortaya koyduğunu belirtti. Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışındaki gösterilerin rezalet olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

trump olimpiyatlar