Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkında taslak karar hazırlandı! Son kararı ABD Dışişleri Bakanlığı verecek

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için taslak karar yazıldı. Hakim, Türkiye’den gelen delilleri yeterli bularak, "Kaçak olan Eylem Tok'un delilleri yok etmek, saklamak ve değiştirmek ve suçluyu korumaktan Türkiye'ye iadesini onaylıyorum" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkında taslak karar hazırlandı! Son kararı ABD Dışişleri Bakanlığı verecek

Türkiye’nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur davasında taslak karar yazıldı.

Massachusetts Bölge Başsavcı Yardımcısı Kristen Kearney, 11 Eylül’de yapılacak Türkiye'ye iade duruşması öncesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın onaylaması için hazırladığı taslak karar metnini Hakim Donald Cabell’a sundu.

Metinde Eylem Tok’un Türkiye’ye iade kararı gerekçeleriyle açıklandı. Buna göre hakimin Türkiye’den gelen delilleri yeterli bulduğu belirtildi. Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinin de hatırlatıldığı metinde "Kaçak olan Eylem Tok'un delilleri yok etmek, saklamak ve değiştirmek ve suçluyu korumaktan Türkiye'ye iadesini onaylıyorum" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan hazırlanan metin ABD Adalet Sistemi Mahkeme Elektronik Kayıtlarının tutulduğu kamuya açık çevrimiçi sistem üzerinden paylaşıldı.

Uzmanlar, taslak kararın duruşmaya daha bir buçuk ay varken kamuya açık bir ortamda paylaşılmış olmasını “sıradışı” olarak değerlendirdi.

Konu hakkında son kararı ABD Dışişleri Bakanlığı verecek.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Timur Cihantimur Eylem Tok abd