THY'nin 84 uçak seferi iptal edildi! Seferleri iptal edilen yolculara çağrıda bulunuldu

Küresel çapta yaşanan internet ve yazılım sistemlerindeki kesintiler hava yolu taşımacılığını vurdu. Türk Hava Yolları (THY) da yaşanan sorunlar nedeniyle 84 uçak seferinin iptal edildiğini duyurdu. THY'den yapılan açıklamada, seferleri iptal edilen yolculara da çağrıda bulunuldu. İşte ayrıntılar...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
THY'nin 84 uçak seferi iptal edildi! Seferleri iptal edilen yolculara çağrıda bulunuldu

Dünya çapında yaşanan internet ve bilgisayar yazılımındaki sorunlar pek çok sektörde işlemlerin durmasına sebep oldu. Yaşanan kesintilerin en çok etkilediği alan ise hava yolu taşımacılığı oldu.

Pek çok ülkede havalimanlarındaki işlemlerde sorunlar yaşanırken uçak seferlerinde de aksamalar ve iptaller yaşandı.

Türk Hava Yolları (THY) da yaşanan sorundan ötürü biletleme ve rezarvasyon işlemlerinde aksamalar meydana geldiğini belirtmişti.

THY'nin 84 uçak seferi iptal edildi! Seferleri iptal edilen yolculara çağrıda bulunuldu - Resim : 1

84 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ!

Sorunun yavaş yavaş çözülmeye başladığı belirtilirken THY'den son durumla ilgil yeni bir açıklama geldi.

THY, küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlarda yoğunluğu azaltmak amacıyla 84 seferin iptal edildiğini duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." ifadelerini kullandı.

THY'nin kurumsal destek hesabından yapılan açıklamada ise seferleri iptal olan yolcuların mobil uygulama üzerinden değişiklik yapabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, "İç hat biletine sahip yolcularımız mobil uygulamamızı kullanarak bilet alımı, check-in ve iptal olan seferler için ücretsiz bilet değişikliği işlemlerini yapabilirler." bilgisi verildi.

THY'nin 84 uçak seferi iptal edildi! Seferleri iptal edilen yolculara çağrıda bulunuldu - Resim : 2

EUROCONTROL'DEN DE UÇUŞ İPTALLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) da küresel iletişim kesintisinin Avrupa havacılığına etkileri konusunda açıklamada bulundu.

EUROCONTROL, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi sonrası birçok hava yolu ve havalimanında uçuşlarda büyük çaplı erteleme ve iptaller yaşandığını bildirdi.

Yaşanan sorunun Ağ Yöneticisi'nin sistemlerini etkilemediği belirtilen açıklamada, "Ağ Yöneticisi Operasyon Merkezi, etkiyi azaltmak için Avrupa'daki havacılık ortaklarıyla birlikte çalışmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

türk hava yolları uçak seferi son dakika