Terör saldırısında kızını kaybeden baba: "HDP kapatılsın"

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki PKK'nın gerçekleştirdiği terör saldırısında kızı ile eski eşini kaybeden Nurettin Uçar, olayın yaşandığı alanda kurulan platformu ziyaret etti. Uçar, PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin kapatılması gerektiğini ve HDP'nin PKK'nın arka bahçesi olduğunu vurguladı.

Beyoğlu'ndaki PKK/YPG'nin gerçekleştirdiği terör saldırısında kızı ile eski eşini kaybeden Nurettin Uçar, olay yerine giderek açıklamalarda bulundu. Uçar şunları ifade etti:

- Onlar bu kalabalığı bir daha gözden geçirsinler. Türk insanının korkak olmadığını, bu tür eylemlerle Türk halkını yıldıramayacaklarını bilsinler.
- Biz TBMM'de "PKK terör örgütüdür" diyemeyenlerden daha güçlüyüz. 
- Bizden aldıkları vergilerle bu insanlara seçim yardımı adı altında yardım yapıyorlar bu ülkede. "PKK terör örgütüdür" diyemeyen siyasi partilere seçim öncesi bir maddi destek yapılıyor. 
- PKK terör örgütüdür diyemeyen bir siyasi kuruluşa neden seçim öncesi yardım yapılıyor?
- PKK/YPG terör örgütü" diyemeyen TBMM'de grubu olan siyasi partilere seçim öncesi maddi destek verilmesini istemediklerini dile getiren Uçar, "Neden onlar bizim paralarımızla güçleniyorlar, neden palazlanıyorlar? 'Bugün biz Abdullah Öcalan'ın posterini dikip, onu özgürlüğüne kavuşturacağız.' demek bir suçtur. Hala bu insanlar nasıl palazlanıyorlar? Nasıl kamera karşısına geçip de konuşuyorlar?" ifadelerini kullandı.
- HDP elbette kapatılmalıdır. HDP Kürt halkının temsilcisi değildir.
- Halkların kardeşliğinden bahsediyorlar, bu mu halkların kardeşliği?
- HDP asla bir siyasi kuruluş değildir, yabancıların Türkiye'deki bir misyonudur. Türklükle Kürtlükle alakası yoktur.
- Biz PKK terör örgütüdür diyebiliyoruz onlar diyebiliyorlar mı? Hayır. Çünkü onlar PKK'nın arka bahçesi.
- Seçim öncesi siyasi partilere yapılan ekonomik destek, TBMM'ne getirilmeli. Mecliste bulunan siyasi partiler eğer gerçekten bizlerin hakkını savunmaya talipseniz, bu paraların onlara verilmemesi için siz de almayın. "Biz de istemiyoruz o paraları" deyin.