Tel Aviv'de protestolar: Netanyahu yönetimi hedefte!

Direniş güçleri İsrail’i vurmaya devam ederken Amerika, İsrail’i korumak için ülkeye yüksek irtifa hava savunma sistemi yerleştirdi. İsrail halkı ise Netanyahu yönetimini Tel Aviv’de protesto etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Tel Aviv'de protestolar: Netanyahu yönetimi hedefte!

Hizbullah güçleri, İsrail’in Tel Aviv kentinin banliyölerine "kamikaze dronlar" ile hava saldırısı düzenledi. Hizbullah ayrıca İsrail’in kuzeyindeki çok sayıda yerleşimde bulunan İsrail askerini de top ve roketlerle hedef aldı.

Direniş güçlerinin İsrail’e saldırıları artarken İsrail ordusu, Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

İsrail de halk ise Netanyahu yönetimini protesto etti. Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, Tel Aviv'de esir takası talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, Tel Aviv şehir merkezindeki Ayalon Caddesi'nde ateş yakarak caddenin bir bölümünü trafiğe kapattı.

İsrailli esirler konusunda bir açıklama da Hamas’tan geldi. Hamas, Gazze'de öldürülen ve İsrail ordusu tarafından geçen eylül ayında Refah'ta bir tünel içinde cesetleri bulunan 6 İsrailli esirin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı bir video yayınlayarak esir ailelerine seslendi.

Hamas, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Gazze'deki İsrailli esirleri geri getirme vaadinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen esirlerin akıbetinin hala meçhul olduğunu belirtti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

israil netanyahu istifa