TBMM gündeminde bu hafta neler var? İşte masaya yatırılacak önemli konular

Meclis'te yeni hafta yoğun geçecek. Genel Kurul'da Öğretmenlik Mesleği ile kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifleri ele alınacak. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda ise sahipsiz hayvanlara ilişkin teklifin görüşmelerine başlanacak.

Haber Merkezi Haber Merkezi
TBMM gündeminde bu hafta neler var? İşte masaya yatırılacak önemli konular

Meclis, haftalık çalışmasına 15 Temmuz mesaisi ile başlayacak. Bu kapsamda Meclis'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlenecek. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli davetliler katılacak.

16 Temmuz Salı günü ise Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin kalan 20 maddesi için Genel Kurul’da mesai yapılacak. Teklifte eğitimde şiddet meselesiyle ilgili de düzenleme yer alıyor. Buna göre öğretmenlere karşı, görevleri sebebiyle "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarının işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak. Aynı zamanda hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Teklifin kabul edilmesiyle birlikte Öğretmen Akademisi kurulacak. Üniversiteden mezun olanlar daha sonra atanmak için burada eğitim görecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra genel kurulda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek. Teklife göre, kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ile uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğu idarelerce veya Hazine ve Maliye Bakanlığınca denetlenecek. Denetim sonucunda, alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.

SAHİPSİZ HAYVANLAR TEKLİFİ MECLİS KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK

Sahipsiz hayvanlara dair de hazırlanan kanun teklifi Meclis’in gündeminde olacak. Teklif için Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşmelere başlanacak.

Teklife göre, saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan veya sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak.

Rehabilite edilen hayvanlar sahiplendirilinceye kadar bakımevlerinde barındırılacak, Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

tbmm meclis