Taksim saldırısı'nda yeni gelişme: ''Hüsam'' kod adlı terörist Suriye'de yakalandı

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı planlayan terörist Ahlam El Beşir ifadesinde önemli bilgiler verdi. Bombalı saldırının failleri adliyeye sevk edildi. Saldırıya ilişkin bir terörist de Suriye Azez'de yakalandı.

İstanbul Taksim’de 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili PKK’lı terörist Ahlam El Beşir’in emniyet ifadesine ulaşıldı. Terörist, ilk ifadesinde saldırıya ilişkin önemli bilgiler verdi.

PKK/YPG üyesi kadın terörist, saldırı sırasında yalnız olmadığını anlattı. Terör örgütü üyesi başka isimlerin kendisini izlediğini söyledi.

El Beşir, İstiklal Caddesinde yanında bomba ile bankta otururken, Hacı isimli teröristin kalabalığa baktığını ve patlat talimatı verdiğini söyledi. Aynı sıralarda terör örgütü bir başka kişi tarafından da fotoğrafı çekildi.

Kadın terörist, talimatın ardından banktan kalktığını ve bombayı patlattığını aktardı.

El Beşir, ifadesinde, terör örgütü PKK/YPG’ye 2017 yılında erkek arkadaşı aracılığıyla Münbiç'te katıldığını anlattı.

Öte yandan, terörist Ahlam El Beşir ile, karı-koca rolü yaptığı firari şüpheli Bilal H.'nin birlikte kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat H.'nin de terör örgütü ile bağlantısı belirlendi.

Ferhat H.nin sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı, örgütün talimatı ile El Beşir ve Bilal H.'yi evinde ağırladığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 2'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Terörist Ahlam El Beşir’in de aralarında olduğu 49 kişi ise, Adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, bombalı saldırıya yardım eden Hüsam kod adlı terörist Suriye Azez’de yakalandı.

PKK’lı teröristin, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam El Beşir ve Bilal H. ile birlikte aynı yerde kaldığı, teröristlere yardım yataklık ettiği tespit edildi.

13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı pkk terörist pyd YPG