Taksim bombacısının savcılık ifadesi ortaya çıktı: ''Saldırı talimatını YPG'den aldım''

İstanbul Taksim’deki terör saldırısının bombacısı Ahlam ElBeşir, savcılıktaki sorgusunda PKK/YPG’ye nasıl katıldığını anlattı. Taksim saldırısının perde arkasını aktardı. Teröristin emniyetteki sorgusunda yalan ifade vererek polisleri yanıltmaya çalıştığı belirlendi.

İstanbul İstiklal Caddesindeki bombalı saldırıdan kısa süre sonra saklandığı evde kıskıvrak yakalanan PKK’lı terörist Ahlam Elbeşir, kendisine yardım ve yataklık eden 16 kişi ile birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu.

 "SALDIRI TALİMATINI PKK/YPG'DEN ALDIM"

Elbeşir’in savcılıktaki ifadesi de ortaya çıktı. Kadın terörist, savcılık sorgusunda, kendisini Türkiye’ye terör örgütü PKK/YPG'nin gönderdiğini söyledi. “Bana neden gideceğimi söylemediler. 3 defa Taksim'e gittim. Dördüncüde patlama oldu" dedi.

Afrin’de zengin biri olan Hasan yanıma geldi. Örgütün istihbarat biriminde görevli olduğunu söyledi. Örgüt yöneticilerinden Hacı’nın benimle görüşmek istediğini, bana özel bir görev vereceğini anlattı. Hacı, 400 TL ve 2 telefon verip beni İdlib’e gönderdi. Burada Bilal Hassan’la buluştum. Bilal Hassan Arap değildi, Türklerden nefret ediyordu. Bize evli gibi davranmamız gerektiği söylendi. Bizi 27 Temmuz’da İdlib’den Hatay’a geçirdiler. Bizi karşılayan kişi arabasıyla İstanbul’a getirdi. Yolda Bilal Hassan’ın telefonuna bir konum attılar. O adrese geçtik. Burası, Arap olmadığını bildiğim Ferhat Habeş’in Esenler’deki adresiydi.

Saldırı gününü anlatan Elbeşir, "Bilal'le birlikte İstiklal Caddesi'ne gittik, yolda o ayrıldı. Tek başıma oraya gittim, banka oturdum. Gelen telefonla çantayı bırakıp ayrılmamı söylediler" ifadelerini kullandı.

Kadın bombacı, çantanın içinde bomba olduğunu bilmediğini iddia etti. Çantaya dokunduğumda yumuşak bir şeydi, uyuşturucu zannettim" dedi.

Ancak Elbeşir’in güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüleri bu ifadenin yalan olduğunu ortaya koydu. Kamera kayıtlarına göre, 41 dakika boyunca oturduğu banktan hiç kalkmayan Elbeşir, kalktıktan sonra arkasına bile bakmadan kaçmayı sürdürüyor. Bu da çantanın patlayacağını bildiğini gösteriyor.

Terörist Elbeşir, polis ifadesinde, “Bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Bu işi tehditle yaptım” imasında bulunmuştu. Yapılan araştırmalarda bunun da gerçek olmadığı tespit edildi.

Bombacı terörist Ahlam Elbeşir’in saldırıdan 9 gün önce İstiklal Caddesi’nde keşif yaparken kaydedilen görüntüleri de ortaya çıktı.

4 Kasım Cuma gününe ait görüntülerde, teröristin saat 17.30'da elinde bir poşetle İstiklal Caddesi’nde ilerlediği görülüyor. Elbeşir’in patlamanın yaşandığı gün olduğu gibi elinde gül taşıması dikkati çekiyor.

Bir başka görüntüde de Elbeşir’in Esenler'de telefonla konuşarak ilerlemesi kameraya yansıdı. Teröristin üzerinde, Taksim'deki kıyafetler bulunuyor ancak elinde çanta veya poşet yer almıyor.

Öte yandan bombacı Ahlam Elbeşir ve eşi rolündeki teröristi yurt dışına kaçıracak zanlıların fotoğrafları da paylaşıldı. Fotoğraflarda solda Ahmet Jarkas ve sağda kardeşi Ammar Jarkas yer alıyor.

Jarkas kardeşler de Elbeşir ile birlikte tutuklanan 16 kişi arasında bulunuyor.

istiklal caddesi bombalı saldırısı pkk YPG