Suudi Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, yarın resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'yi ziyaret edecek.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Suudi Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Diplomat kaynaklardan alınan bilgilere göre, Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, 14 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Bu ziyaret, son iki hafta içinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye bakan düzeyinde gerçekleşen üçüncü ziyaret olacak. Temmuz ayının ilk haftasında, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Salman bin Abdülaziz Al-Suud ve Belediye, Köy ve İskan İşleri Bakanı Majid Al Hogail Türkiye'yi ziyaret etmişti.

PROTOKOL İMZALANACAK

Görüşmelerde, Gazze başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler hakkında istişarelerde bulunulacak. Devam eden ateşkes müzakereleri, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi ve Gazze'nin yeniden inşası için yapılabilecek ortak çalışmalar, Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılacak adımlar ve İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze Temas Grubu'nun gelecekteki faaliyetleri ele alınacak. Ayrıca siyasi, ekonomik, ticari, askeri, savunma sanayi, enerji, turizm ve diğer alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi imkanları tartışılacak.

Ziyaret sırasında, 2016 yılında kurulan ve ilk toplantısı 7-8 Şubat 2017'de Ankara'da gerçekleştirilen Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin yeniden canlandırılması amacıyla hazırlanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Koordinasyon Konseyi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Belgesi Tadili Protokolü' de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suudi mevkidaşı tarafından imzalanacak. Protokolün imzalanmasının ardından, Koordinasyon Konseyi'nin ikinci toplantısının Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

suudi arabistan türkiye