Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvurdu

AK Parti İstanbul Milletvekili eski içişleri bakanı Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na başvurdu. Soylu'nun dilekçesinde dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvurdu

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı görevine gelen ve terörle mücadelede öne çıkan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yargılanmak istiyor.

Soylu, sürekli itham ve iftiralarla karşılaştığını belirterek dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis Başkanlığına başvurdu.

Süleyman Soylu, 26 Temmuz’da Meclis Başkanlığına sunduğu dilekçesinde, sistematik ve organize bir şekilde iftira ve karalama kampanyasına maruz kaldığını belirtti.

Soylu, son bir yıl içinde televizyon gazete, internet ve sosyal medyada aleyhinde, yalan, hakaret ve iftira içerikli 12 binden fazla haber yapıldığını aktardı. Eski içişleri bakanı, “Dahili ve harici şer odaklarıyla hukuk zemininde mücadele etmek zaruriyet halini aldı” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, dilekçesinde “CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, PKK’nın Meclis’teki temsilcileriyle beraber kampanya yapıyorlar” diyerek, CHP’yi de eleştirdi.

CHP yöneticilerinin iftiralarına maruz kaldığını söyleyen eski İçişleri Bakanı Soylu, hakkındaki iddialarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

süleyman soylu dokunulmazlık