Somali ve Etiyopya heyetleri Ankara'da! Türkiye, anlaşmazlığı gidermek için arabulucu oldu

Somali ve Etiyopya ülkeleri arasında arabulucuk yapan Türkiye, iki ülkenin heyetini Ankara’da ağırladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Etiyopya ve Somali Dışişleri Bakanları ile tek tek görüştü. Erdoğan’ın da bizzat devreye girdiği barış görüşmelerinde hangi aşmaya gelindi? Ayrıntılar haberimizde...

Haber Merkezi Haber Merkezi
Somali ve Etiyopya heyetleri Ankara'da! Türkiye, anlaşmazlığı gidermek için arabulucu oldu

Afrika ülkeleri olan Somali ve Etiyopya arasındaki barış görüşmeleri Türkiye arabuluculuğunda Ankara’da gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önce Etiyopya Dışişleri Bakanı Taye Atske Selassie’yle ardından da Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed Muallim Fiqi’yle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, 11 Ağustos’ta da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir görüşme yapmıştı. İki görüşmede de Cumhurbaşkanı’nın, Somali ve Etiyopya arasında yaşanan gerginliğin çözümü için Türkiye’nin gayretlerine dikkat çekildi.

Erdoğan’ın iki ülke liderleriyle yaptığı görüşmelerden sonra bugün yapılan ikinci tur görüşmelerinde daha somut sonuçların beklendiği kaydedildi.

İki ülke arasındaki anlaşmazlık, Etiyopya, Kızıldeniz’e erişim karşılığında Somaliland’ı tanıma vaadinde bulununca Somali’nin büyük tepkisine neden olmuştu. Etiyopya büyükelçisi geri çekilmişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

somali Etiyopya hakan fidan arabulucu