Sokak hayvanları için bildiri yayımladılar, Avrupa'ya seslendiler! "Türkiye'ye müdahale edin" dediler

Sokak hayvanları sorunu nasıl çözülecek? Maalesef, çözümü Türkiye yerine Batı'da arayanlar var. Türkiye'de azınlık ancak sosyal medyada etkili olan bir kesim Batı'dan Türkiye'ye müdahale etmesini istiyor. Bu yaklaşım "Amaç sokak hayvanları mı?" sorusunu gündeme getiriyor...

Avrupa'ya çağrı yaptılar, Türkiye'ye müdahale edilmesini istediler. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminin başında yer alan sokak hayvanları yasa teklifine karşı "dünya kamuoyunun" dikkatini çekmek isteyenler sosyal medyadan bildiri yayımladılar.

Çağrı profesyonel bir görsel ve İngilizce olarak yapıldı. Metin de "Uluslarası toplumu Türkiye'nin yapacağı toplu katliamlara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bu yaklaşım "Amaç sokak hayvanları mı?" sorusunu gündeme getiriyor... Türkiye'nin sorunları karşısında neden bir takım çevreler sık sık "global çağrı" adı altında uluslararası müdahale kampanyası yürütüyor. Siyaset Bilimci Profesör Doktor Atakan Hatipoğlu, Ulusal Kanal'ın sorularına yanıt verdi.

Çağrılara yanıt veren iyi niyetli yurttaşların beklediği çözümlere bu çağrılarla ulaşamayacağını aktaran Profesör Doktor Atakan Hatipoğlu, bir ülkenin iç işlerindeki sorunları başka ülkelerin müdaheleleriyle çözüleyeceğini söyledi.

- Herhangi bir konuyla ilgilenen insanların tamamına kamuoyu diyoruz. Bu da kamuoyunun bir grup olmadığını, bir topluluk olmadığını sadece bizim zihnimizde kurguladığımız bir kategori olduğunu anlatıyor. Dolayısıyla bu global çağrı aslında bir dünya kamuoyu varmış da onun dikkatini çekmeye çalışıyormuş gibi anlaşılmasın. Bu aslında bu çağrıları yapanların kamuoyunu bizzat oluşturma çabası.
- İşin aslı bu tür çağrılar batı dünyasının yani dünyanın geri kalan toplumların iç işlerine karışmaya hazır devletlerin Türkiye'nin iç işlerine karışması için yapılmış çağrılardır. Genellikle bu tür çağrılar, belli merkezlerden üretilir, bot hesaplar aracılığıyla dağıtılır.
- Özellikle kendisine Atatürkçü diyen, vatansever diyen ya da samimiyetle bu ülkenin iyiliğini isteyen insanların bu tür oltalara takılması, kendileri açısından da istemedikleri bir takım sonuçlara yol açabilecek yollar açar. Şöyle düşünelim en basitinden Atatürk sizce Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlar karşısında Batılı güçleri yardıma çağırır mıydı?

Sorunların Türkiye'den çözülebileceğini aktaran Atakan Hatipoğlu, vatandaşların bu çağrılarla tuzağa düşürülmek istenildiğini söyledi.

- Bu tuzaklara düşmelerin de temel sebebi şudur bakın. Çaresizlik, örgütsüzlük, neyi nasıl yapacağını bilememe tek tek yığınlar halinde, bireylerden oluşan yığınlar halinde olmanın getirdiği dağınıklık. Bunun getirdiği çaresizlik de insanları oradan oraya savrulan durumlara maalesef sokabilmektedir.
sokak hayvanları dış müdahale atakan hatipoğlu