Şırnak Üniversitesinde FETÖ temizliği başladı

FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ederken akademideki yapılanmasına karşı da çalışmalar yürütülüyor. Şırnak Üniversitesinde Rektör Mehmet Emin Erkan döneminde göreve atanan ve haklarında FETÖ’cü olduklarına ilişkin iddialar bulunanların da aralarında yer aldığı isimler görevden alınmaya başlandı.

FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen binlerce kişi kamudan ihraç edildi. Yurt içindeki operasyonlar devam ederken Şırnak Üniveristesi'ne ayrı bir mercek tutuluyor.

Şırnak Üniversitesinde Rektör Mehmet Emin Erkan döneminde göreve atanan ve haklarında FETÖ’cü olduklarına ilişkin iddialar bulunanların da aralarında yer aldığı bazı isimler tek tek görevden alınmaya başlandı.

Bu isimlerin, FETÖ’nün “Akademi İmamı” Şerif Ali Tekalan’la olduğu iddia edilen yazışmaları ortaya çıkmıştı. Bu yazışmalarda söz konusu akademisyenleri, bulundukları görevlere Tekalan’ın getirdiği iddia edilmişti.

Aydınlık Gazetesi'nin gündeme getirdiği konuyla ilgili üniversitenin öğretim üyeleri açıklama yaptı. FETÖ yapılanmasının üzerine gidilmediğini kaydeden öğretim üyeleri, "Üstüne üstlük bir de zehirlenme olayı ve lüks makam arabası skandalı yaşandı. Daha sonra üniversiteye dışarıdan iki atama gerçekleşti. Bunlardan biri rektör yardımcısı, diğeri genel sekreter oldu." ifadelerini kullandı.

Atatürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Lideri Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medyadan yaptığı hakaretlerle gündeme gelen, FETÖ 'Akademi İmamı' ile görüşmelere ilişkin olduğu iddia edilen içerikleri kamuoyuna yansıyan İhsan Ekin, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Fen Bilimleri Akademik Değerlendirme ve Atama Komisyonu başkanlığı görevinden alındığı belirtildi.

Yine adı Şerif Ali Tekalan’ın yazışmalarında geçtiği iddia edilen kişilerden Rektör Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de görevinin sona erdiği ifade edildi.

Şırnak Üniversitesindeki usulsüzlükler ve FETÖ'cüleri korumakla suçlanan Rektör Mehmet Emin Erkan’ın yerine Dicle Üniversitesinden Abdurrahim Alkış atanmıştı. Erkan, FETÖ hükümlüsü Bedirhan Önem'i, sahte diplomayla doçent olan bir akademisyeni de üniversitede tutmaya devam etmişti.

Şırnak Üniversitesi fetö