Sigaraya dev zam!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustos ayında sigaraya 4 ila 5 lira arasında zam yapılacağını duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Sigaraya dev zam!

 3 Temmuz tarihinde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin açıklanmasıyla birlikte ÖTV zammı da belirlenmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira ve oto gaza ise 1.41 lira ÖTV güncellemesi yapıldığını açıkladı. Bu kararın ardından sigaraya art arda zamlar gelmeye başladı. ÖTV zammının sonrasında, sigaraya bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustos ayında bir zam daha yapılacağını belirtti.

TARİH VERDİ, RAKAM BELİRTTİ

Erol Dündar, Temmuz ayında yapılan zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini, ancak grubun fiyat listesini daha düşük bir zamla güncellemesinin diğer grupların zammı ertelemelerine neden olduğunu ifade etti.

Dündar, "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı," diye konuştu.

sigara zam