Sendikalaşmak isteyen işçilere polis müdahalesi: Vatan Partisi'nden sert tepki

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Marmara Bölge Başkanı Mevlüt Usta, Çatalca'da bulunan Polenez Sucukları Fabrikası'nda yasal haklarını kullanarak Tek Gıda-İş Sendikası'nda örgütlenmeye çalışan işçilere yapılan polis müdahalesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Sendikalaşmak isteyen işçilere polis müdahalesi: Vatan Partisi'nden sert tepki

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Marmara Bölge Başkanı Mevlüt Usta, Çatalca'da bulunan Polenez Sucukları Fabrikası'nda yasal haklarını kullanarak Tek Gıda-İş Sendikası'nda örgütlenmeye çalışan işçilere yapılan polis müdahalesi üzerine bir basın açıklaması yaptı:

"2021 yılında Ürdünlü bir firmanın satın aldığı, Polenez Sucukları Fabrikası adıyla bilinen Trakya Et ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş'de çalışan işçiler, Anayasa'dan kaynaklanan haklarını kullanarak Tek Gıda-İş Sendikası'nda örgütlenmeye başladılar. Sendikalı işçi sayısı %80'lere varan fabrikada işveren durumu kabul ederek sözleşmeye oturacağına, türlü hilelere başvurarak sendikanın fabrikaya girmesini engellemeye çalışmış, ilk başta 13 işçiyi daha sonra onları destekleyen 100 işçiyi kanunsuzca işten atmıştır.

TÜRK POLİSİ YASALARDAN KAYNAKLANAN HAKLARINI KULLANAN İŞÇİYE SALDIRAMAZ

 İşçiler fabrika önünde, işverenin yasaları hiçe sayan bu tavrına karşı mücadeleye başladılar. Bunun üzerine 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü polis işçiler üzerine saldırdı. Cop ve biber gazı kullandığı saldırıda, Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile beraber 6 işçi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Yabancı bir firmanın ülkemizde yasalarımızı hiçe sayan tavrına rağmen; polisimizin, yasal haklarını kullanan işçilerimize saldırması kabul edilemez. Türk Polisi yasal haklarından kaynaklı işçilerin sendikalaşma hakkını engelleyen, yasaları çiğneyen işverenden yana olamaz.

Çalışma Bakanlığı'nı acil göreve çağırıyoruz, işçilerin yasal haklarına sahip çıkılması sağlanmalıdır. Vatan Partisi olarak işçilerimiz işlerine tekrar geri alınana, sendikal haklarına saygı gösterilinceye kadar takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

vatan partisi işçi eylemi Sendikalaşma