Şanlıurfa'da Öcalan posterine soruşturma! Posterdeki "DEM Parti" imzası dikkati çekti

Şanlırfa Valiliği Ceylanpınar’da mezarlığın duvarına terör örgütü elebaşı Abdullah Öcal’ın posterinin asılmasına ilişkin soruşturma başlattı. Emniyetin sorumluluları tespit etmek için çalışma yürüttüğü bildirilirken, posterin altında yer alan DEM Partisi Gençlik Meclisi imzası dikkat çekti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Şanlıurfa'da Öcalan posterine soruşturma! Posterdeki "DEM Parti" imzası dikkati çekti

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde mezarlığın duvarına PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin asılmasın ilişkin soruşturma başlatıldı. Şanlıurfa Valiliği tafından açıklama yapıldı.

İddialara göre Ceylanpınar ilçesinde DEM Partisi’nin Gençlik örgütünden olan bir grup ilçe mezarlığının duvarına Öcalan posteri astı. Posterde "Bıji Serok Apo. Tecrit Suçtur. 1230 gündür devam etmektedir" ifadeleri yer alırken "Ceylanpınar DEM Gençlik Meclisi" imzası da yer aldı.

Kısa süre sonra kaldırılan posterle ilgili Valilik bir açıklama yaptı. Açıklamada "Ceylanpınar ilçemizde PKK terör örgütü elebaşının posteri ilçe mezarlığı duvarına asılmış ve ardından kısa bir süre sonra söz konusu poster yine aynı kişiler tarafından kaldırılmıştır. Emniyet birimlerimiz tarafından sorumluların tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

şanlıurfa valiliği DEM Parti abdullah öcalan