Rusya’dan Türkiye’ye BRICS desteği: "Ciddi bir niyet var"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin BRICS’e üyelik başvurusunun ciddi olduğunu ifade etti. ABD ve Avrupa Birliği’nden gelen tepkilere de değinen Lavrov, “Türkiye’nin NATO üyesi olması bu süreçte sorun teşkil etmeyecektir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Rusya’dan Türkiye’ye BRICS desteği: "Ciddi bir niyet var"

Lavrov, Türkiye'nin BRICS’e tam üyelik başvurusuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin attığı bu adımın, niyetlerinin ciddiyetini gösterdiğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı, “Bir ülke belirli bir adım attığında, bu adımın ciddi bir niyetle yapıldığını varsayıyorum” diye ekledi.

NATO üyeliği sorulduğunda ise Lavrov, BRICS ile herhangi bir örgüte üyeliğin çelişmeyeceğini vurgulayarak, “Belirli organizasyonlara üye ülkelerin BRICS ile ilişkiler geliştiremeyeceğine dair bir kural yok” ifadelerini kullandı.

Lavrov, ABD ve Avrupa Birliği'nden gelen Türkiye'nin BRICS üyeliğine yönelik tepkileri de değerlendirdi. AB yetkililerinin, “Aday ülkeler AB’nin dış politikalarına uymalıdır” açıklamasına yanıt veren Lavrov, “Bu sözler, Türkiye AB’ye katılmak istiyorsa Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara destek vermesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

brics rusya türkiye