Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Türkiye, Suriye, İran ve Rusya toplantı için bir araya gelecek"

Türkiye ile Suriye, ilişkilerin yeniden tesisi için art arda sıcak mesajlar verirken bir açıklama da Rusya’dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara-Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesini görüşmek üzere Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın katılımıyla toplantı yapılacağını açıkladı.

Kıvanç Özdal Kıvanç Özdal
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Türkiye, Suriye, İran ve Rusya toplantı için bir araya gelecek"

Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin yeniden tesis edilmesi gündemdeyken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi.

Rus Dışişleri Bakanı RT Televizyonuna verdiği mülakatta Türkiye – Suriye görüşmeleri hakkında konuştu. Lavrov; Ankara-Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesini görüşmek üzere Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın katılımıyla bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Rus Dışişleri Bakanı, Rusya’nın Türkiye ile Suriye arasında yapılan bazı görüşmelere aracılık ettiğini söyledi. Lavrov, Şam’ın Türk birliklerinin Suriye’den çekilmesine ilişkin prosedürün net bir şekilde tanımlanması gerektiğine inandığını söyledi.

Ankara’nın da buna hazır olduğunu söyleyen Lavrov, spesifik parametmereler üzerinde henüz anlaşmaya varılmadığını ifade etti.

Rus Dışişleri Bakanı, “Türkiye ve Suriye'nin mevcut liderlerinin, Arap Baharı'nın başladığı 2010-2011 yılına kadar çok sıcak kişisel ilişkileri vardı. Bunun da olumlu bir rol oynayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

türkiye suriye rusya iran