Romanya'da yakalandılar

İstanbul Kağıthane'de Filistinli bir iş insanının hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili 3 kişi Romanya'da yakalandı. Zanlılar Türkiye'ye getirilmek üzere gözaltına alındı.

Murat Güneş Murat Güneş
Romanya'da yakalandılar

Emlakçılık ve galericilik yapan Filistinli iş insanlarına silahlı saldırı düzenleyerek firara eden şahıslar Romanya'da yakayı ele verdi.

18 Ağustos akşamı Filistinli bir iş insanının hayatını kaybettiği 2 kişinin ise yaralandığı silahlı saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünce geniş kapsamlı çalışma başlatmıştı.

Çalışmalar kapsamında, olaydan sonra 3 araç değiştirerek 2,5 saat içinde yurt dışına çıkış yapan G.S, T.S. ve S.A'nın izini süren ekipler, zanlıların ilk önce Bulgaristan'a, oradan da Romanya'ya geçtiğini tespit etti.

Zanlıların İsrail'e kaçmak üzere uçağa bindiklerini belirleyen İstanbul polisi, Romanya Interpol birimiyle irtibata geçerek ortak çalışma başlattı.

Zanlıların iadesi kapsamında ilgili makamlarca kırmızı bülten çıkarılması için başlatılan çalışmanın sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerle beraber hareket ettikleri ve kaçmalarına yardımcı oldukları tespit edilerek yakalanan L.E.E, I.A, A.F.M.M. ve P.Y'nin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

romanya filistin kağıthane