Polonez gıda emekçilerinin eylemlerinden "AK Parti'nin haberi yokmuş"

Sendikaya üye olduktan sonra KOD 46’yla işten çıkarılan 146 işçinin ekmek kavgası sürüyor. İşçiler; Çatalca Kaymakamlığı, İstanbul Valiliği, Polonez Gıda Genel Müdürlüğünden sonra bu kez de AK Parti İstanbul İl Başkanlığına gitti. İşçiler, “AK Parti’nin mücadeleden haberi yokmuş" dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Türkiye’de herkesin konuştuğu Polonez Gıda emekçilerinin direnişini AK Parti İstanbul İl Başkanlığı daha yeni öğrenmiş. Tekrardan işlerine dönebilmek için 31 gündür fabrika önünde eylem yapan işçilerin son durağı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı oldu.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve beraberindeki işçiler, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ile görüşme yaptılar.

Buluşmada Polonez gıda işçilerinin yaşadıklarını AK Parti İl Başkanlığına anlatıldı, AK Parti İl yöneticileri de süreçle ilgileneceklerini belirtti.

“İktidar partisine sitemlerimizi ve önerilerimizi dile getirdik” diyen işçiler, devleti ve kanunu tanımayan Ürdünlü şirket üzerinde bir baskı yaratılması gerektiğini aktardılar.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Durdu, “Üzücü olan bir şey de Türkiye'de sağır sultanın duyduğu Polonez işçilerinin direnişinden devletimizin iktidar partisinin İstanbul İl Başkanlığının haberinin olmaması.” Dedi.

Barışçıl eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan işçiler, çözüm olmazsa farklı yolları deneyeceklerinin altını çizdiler.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

işçi eylem işten çıkarma ak parti