PKK'nın finans kaynağına darbe: ''110 milyon kök kenevir finansman için aktarılacaktı''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli ve Sakarya'da düzenlenen “Kökünü Kurutma” operasyonunda 269 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Soylu, Türkiye'nin ortaya koyduğu baskılarla uyuşturucu rotasının değiştiğini belirtti.

Kocaeli ve Sakarya’da “Kökünü kurutma” operasyonu düzenlendi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyon için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabahın erken saatlerinde önce Sakarya sonra Kocaeli’ye geldi:

- Operasyonda 2 ilde yaklaşık 2 bin 67 arkadaşımız, kahraman polisimiz, aynı zamanda 3 deniz liman botu, 2 helikopter, 11 mini İHA, 29 narkotik dedektör köpeğinin katılımlarıyla eş zamanlı gerçekleşti. 307 hedeften 269 kişi şuana kadar gözaltına alınmış oldu.

İçişleri Bakanı Soylu, Kocaeli’nde basın toplantısı düzenledi. Soylu, Kocaeli’de 21 ve 22’inci operasyonu yaptıklarını söyledi:

- Kökünü kurutana kadar devam edeceğiz. İlk kez satıcılığa bulaşmışların sayısı uzun yıllar sonra düşüş sergilemektedir. Saha baskımızın bir sonucudur. Hem İHA'lar hem helikopterlerimiz, kent güvenlik yönetim sistemlerimiz. Bütün teknolojilerimizi kullanıyoruz.

Bakan Soylu, Türkiye'nin ortaya koyduğu baskılarla uyuşturucu rotasının değiştiğini belirtti:

- Sahaya bastıkça yeni bir madde sokmaya çalışıyorlar metanfetamin. Türkiye'nin ortaya baskılarla uyuşturucu rotası değişmiştir. 2,5 yıldır ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar 15 ton metamfetamin ele geçirildi.

Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadelenin PKK’ya finans kaynağını kestiğini de vurguladı. Önümüzdeki yıl farklı bir yöntem kullanılacağını da belirtti:

- Bu yıl şu ana kadar 101 milyon kök kenevir yakalandı. 9 milyon da skat bitkisi yani 110 milyon. 110 milyon kök kenevir direkt PKK'ya terörün finansmanı için aktarılacaktı. Bu sahaya bu konuda amansız mücadelesi Türkiye'de PKK'nın en önemli finans ayaklarından birini kesmiş ortadan kaldırmıştır. Önümüzdeki yıl bu konuda farklı bir metot uygulayacağız. Her alanda hem terörü hem uyuşturucuyu kaçakçılık birbirinin tamamlayıcısıdır.
uyuşturucu pkk süleyman soylu