PKK'lı kadın terörist Konya'da yakalanmıştı: Her şeyi tek tek itiraf etti

Terörle mücadele kararlılıkla sürerken Konya'da yakalanan kadın terörist, PKK'nın talimatıyla saldırı için kente geldiğini itiraf etti. Terörist Gülda Bebek, çarşı merkezinde devriye gezen polislere yönelik mutfak tüpüyle saldırı planladığını söyledi.

3-4 gün boyunca polislerin bulunduğu yere gidip keşif yaptı. Eylem hazırlığındayken güvenlik güçleri 
Konya'da eylem hazırlığındayken yaklaşık iki ay önce yakalanan PKK'lı terörist Gülda Bebek, örgütle olan bağlantısını anlattı.

"3-4 GÜN BOYUNCA KEŞİF YAPTIM"

Terörist, Irak'ın Gara bölgesinde kaldığı dönemde mutfak tüpü ile patlayıcı hazırlama eğitimi aldığını belirtti. Çarşı merkezinde devriye gezen polislere yönelik mutfak tüpüyle saldırı planladığını söyledi:

- Terör örgütü PKK, Konya'da eylem yapmam için beni gönderdi. Konya'ya geldiğimde bir müddet evden çıkmadım. Binadakiler beni öğrenci olarak biliyordu. Benimle evde kalan örgüt mensubuyla patlayıcının devresini hazırladık. Daha sonra Konya'da keşif yapmak için dolaşmaya başladım. Haritalar uygulamasından şehrin farklı noktalarına bakıp, tanımaya başladım. Şehir merkezinde gezerken bir çarşının girişinde bekleyen polisleri gördüm. Bu polislerin çarşı içinde devriye attıktan sonra çarşının girişine gelerek ayakta beklediklerini gördüm. 3-4 gün boyunca polislerin bulunduğu bu yere gelip keşif yaptım.  Keşif yaptıktan sonra kaldığım aparta gittim. Mutfak tüpünün üzerine devre sistemini bağladım. Amacım tüpü bir çantaya koyarak çarşı girişinde bekleyen polislerin bulunduğu noktaya gitmek ve burada patlatmaktı. Ya fedai tarzı eylem yaparak kendimi de öldürecektim ya da tüpü zaman ayarlı yapıp ayrıldıktan sonra patlatarak, Irak'a gidecektim. Deşifre olmam durumunda üzerimde bulunan tabancayla yakalanmamak için intihar edecektim.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan kadın terörist hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

pkk Konya terörist hdp