PKK lehine slogan atan gruba operasyon

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Mersin'de bir grubun halay çekerken PKK lideri lehine sloganlar attıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
PKK lehine slogan atan gruba operasyon

Bakan Ali Yerlikaya, olayın ardından yakalanan şüphelilerden birinin "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan tutuklandığını ve cezaevinde olduğunu, 9 şüphelinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medyada paylaştığı açıklamada, Mersin'de halay çekerken terör örgütü PKK lideri lehine slogan atan grubun tespit edildiğini belirtti.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda zanlıların Gaziantep'ten Mersin'e geldikleri belirlendi. Görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlikleri tespit edildi.

Yerlikaya, "Bir şüphelinin olaydan sonra 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu, 9 şüphelinin ise yakalandığı tespit edilmiştir. Bir firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir." dedi.

Yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, silah ve mühimmatlara el konulduğunu belirten Yerlikaya, bölücü terör örgütü ve uzantılarıyla mücadelelerinin yılın 365 günü devam edeceğini vurguladı.

pkk slogan gözaltı