Perinçek'in 15 Temmuz analizleri doğrulandı!

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in "15 Temmuz gecesi bir iktidar boşluğu vardı" sözlerini teyit eden bir açıklama geldi.

Haber Merkezi Haber Merkezi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Gülcü, o gece emir verecek konumdaki kimsenin ortalıkta olmadığını açıkladı. Gülcü, "Başımızda ‘şunu şöyle yapın’ diyen bakan, müsteşar yoktu" dedi. Dönemin emniyet genel müdür yardımcısının açıklamaları Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "15 Temmuz gecesi hükümet boşluğu vardı" açıklamalarını doğruladı.

DOĞU PERİNÇEK'İN SÖZLERİ DOĞRULANDI

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in "15 Temmuz gecesi bir iktidar boşluğu vardı" sözlerini teyit eden bir açıklama geldi. Dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Gülcü, o gece polise emir verecek hiçbir hükümet yetkilisinin olmadığını açıkladı.

Emir verecek konumda olanların hiçbiri ortada yoktu. Ama şimdi konuşuyorlar. Herkes şimdi senaryo yazıyor. Ben o gece bakanla, müsteşarla hiçbir şekilde kesinlikle görüşmedim. Çünkü ortada yoklardı.

Emniyet Müdürü Gülcü 8 yıl sonra bu çarpıcı gerçeği Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e açıkladı: "Her şeyi biz kendi kendimize yaptık. Başımızda ‘Şunu şöyle yapın’ diyen bakan, müsteşar yoktu. Genel Müdür Celalettin Bey toplantı yaptı. Sonra külliyeye gitti. Telefonla konuşuyorduk. Sonra bağlantımız kesildi."

'İKTİDAR BOŞLUĞU VARDI!'

Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü'nün sözünü ettiği bakan dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'ydı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ise Selami Altınok'tu. Gülcü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden 8 yıl sonra açıkladığı, "Başımızda bakan, müsteşar yoktu" gerçeği, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "15 Temmuz gecesi bir iktidar boşluğu vardı" tespitini doğruladı.

Perinçek 2020 yılında Haber Türk Televizyonun yaptığı bir konuşmada da polisin askere karşı bir şey yapmayın talimatı aldığını açıklamıştı.

Ne cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ne başbakan Binali Yıldırım o gece kalkışmanın yaşandığı anlarda görev başındaydı. İçişleri Bakanı Efkal Ala da o gece Samsun'dan uçakla Ankara dönmüş ve havalimanında Jandarma'nın hangarından gelişmeleri talip ediyordu. Emniyet Müdürleri uzun süre İçişleri Bakanı Ala'ya ulaşamadı.

Tam 8 yıl sonra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz gecesi Fethullahçı darbe girişiminde yaşanan iktidar boşluğuna ilişkin sarsıcı açıklamalar yaptı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü de 8 yıl sonra verdiği röportajında 15 Temmuz gecesi bakan Efkan Ala ve Müsteşar Selami Altınok'a ulaşamadıklarını açıkladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek 15 temmuz