Pençe-Şimşek şehitleri toprağa verildi

Pençe Şimşek operasyonunda şehit olan askerler, memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Piyade Er Fırat Güner Hatay’da, Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız ise Konya’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Irak’ın kuzeyinde PKK’lıların yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız, memleketi Konya’da toprağa verildi.

Şehit Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ereğli’deki evinin önüne götürülerek helallik alındı. Ardından Ereğli Ulu Camisinde cenaze töreni yapıldı.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Halil Yıldız’ın cenazesi, ikindi vakti kılanan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Şehitliği'nde defnedildi.

Aynı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner'in cenazesi ise memleketi Hatay'ın Altınözü ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Güner'in naaşı, cenaze töreni için Kıyıgören Mahallesi'ndeki pazar yerine götürüldü. Şehidin annesi Nezahat Güner, burada taziyeleri kabul etti. Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Güner'in naaşı Kıyıgören Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

pkk pençe şimşek operasyonu