Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ittifak sorusuna yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimde İYİ Parti'yle ittifak olacak mı sorusuna "Öncelik herkesin kendi kimliğiyle siyaset yapması" dedi. Özel'le birlikte KKTC'de resepsiyona katılan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da "Önümüzde daha 4 yıl var" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ittifak sorusuna yanıt verdi!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasette ittifak ve normalleşmeyle ilgili soruları yanıtladı.

CHP lideri Özgür Özel, ittifaklarla ilgili "ayrı ayrı en doğrusunu yapmaya çalışırız" dedi. Özgür Özel açıklamasında, "Ülkenin menfaati neyse, gerektiğinde orada birleşiriz. Gerektiğinde de ayrı ayrı en doğrusunu yapmaya çalışırız. Ama en doğrusu herkesin kendi kimliğiyle, kendi kadrolarıyla en doğru siyaseti yapması." dedi.

Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ittifak sorusuna yanıt verdi! - Resim : 1

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise ittifakla ilgili bir şey söylemenin henüz erken olduğunu ifade etti. Dervişoğlu, "Bir sonraki seçim zamanında yapıldığı takdirde daha 4 yıl var. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil." dedi.

PARTİLER ARASI "NORMALLEŞME" SÜRECİ

Siyasette normalleşme gündemine ilişkin de konuşan ikili, birbirleriyle olan ilişkilerinin hiç anormalleşmediğini vurguladılar.

Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ittifak sorusuna yanıt verdi! - Resim : 2

Müsavat Dervişoğlu, "Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'yle ilişkilerimiz hiç anormal olmadı. Dolayısıyla bir normalleşme arayışı içerisinde değilim. Normalleşme arayanların, burada lafım Özgür Bey'e değil, sistemi anormalleştiren, süreci anormalleştiren insanların böyle bir arayışı oluyor." derken Özgür Özel de "Ben de aynen katılıyorum" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

chp İyi Parti Özgür Özel Müsavat Dervişoğlu