Özgür Özel de Avrupa Birliği kervanına katıldı! Sosyalist Enternasyonal'den CHP'ye övgü geldi

Sosyalist Enternasyonal'den CHP'nin Avrupa Birliği politikalarına övgü geldi. Romanya'daki toplantıda yayımlanan deklarasyonda CHP'nin, Türkiye'nin AB üyeliği sürecindeki mücadelesine destek verildi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Özgür Özel de Avrupa Birliği kervanına katıldı! Sosyalist Enternasyonal'den CHP'ye övgü geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP, Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'yi demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün öncüsü yapmak iddiasındadır. Bu iddianın sahipleri olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği tam üyelik hedefinin kağıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz. İktidar yolculuğumuz, bu hedefimizin de yolculuğunun ta kendisidir." sözleriyle CHP'nin Avrupa Birliği'ne üyelik hedefini açıklamıştı.

Özgür Özel'in Sosyalist Enternasyonal toplantısında yaptığı bu konuşma Sosyalist Enternasyonal'de takdirle karşılandı.

Romanya'da düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda CHP'nin gündemi AB üyelik süreciydi. Daha önce PKK bildirilerine destek vermesiyle bilinen Sosyalist Enternasyonal şimdi de CHP'nin bu tavrına desteğini açıkladı.

Özgür Özel de Avrupa Birliği kervanına katıldı! Sosyalist Enternasyonal'den CHP'ye övgü geldi - Resim : 1

Toplantıda yayımlanan Bükreş Deklarasyonu'nda, CHP'nin, Türkiye'nin AB üyeliği sürecindeki mücadelesine destek verildiği açıklandı. Deklarasyon, oy birliğiyle kabul edildi. CHP'nin AB adımları "demokrasi ve reform mücadelesi" olarak tarif edildi.

Öte yandan, toplantıda Sosyalist Enternasyonal ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyalist Grup arasındaki ilişkileri yürütme görevine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke getirildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

chp Özgür Özel avrupa birliği