Özgündüz'den çuval eylemine övgü: "Milletin duygularına tercüman oldular"

 ABD askerinin başına çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerine yönelik Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'den destek mesajı geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Özgündüz'den çuval eylemine övgü: "Milletin duygularına tercüman oldular"

Özgündüz, yaptığı açıklamada, gençlerin bu eyleminin milletin duygularına tercüman olduğunu belirterek, Irak’ın kuzeyinde Türk askerine yapılan saygısızlığa verilen bu cevabın, yüreklerdeki yaraya bir merhem olduğunu ifade etti.

Özgündüz, "Milli gururumuzu okşayan bu gençlerin devletimiz tarafından kötü muamele görmesini asla istemiyor ve beklemiyoruz. Ülkemizi sıkıntıya sokmadan, devletimizin resmi prosedür neyi gerektiriyorsa onu yapmasında bir sakınca görmüyoruz. Eminim ki bu yiğit gençler de bundan rahatsızlık duymayacaklardır," dedi.

Açıklamasının devamında, Özgündüz, resmi prosedürün ötesinde herhangi bir müdahalenin gençlere reva görülmesini kabul etmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, müttefik ABD’nin de bu durumun, Irak’ın kuzeyinde Türk askerine yapılan saygısızlığa bir karşılık olduğu için fazlasını beklememesi gerektiğini hatırlattı.

Özgündüz, açıklamasını "Yüce Rabbimiz ülkemizi sahte dostların ve şeytan düşmanların şerrinden muhafaza buyursun. Milletimize, devletimize saygılarımızla, TGB’li gençlere de sevgilerimle," diyerek sonlandırdı.

selahattin özgündüz çuval eylemi