Öncü Kadın, Polonez işçileriyle buluştu

Haksız bir şekilde işten çıkarıldıkları için günlerdir direnen Polonez Gıda işçilerini Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ziyaret etti. İşçilere seslenen Ayvalı, dünyanın en onurlu eyleminin yapıldığı yerdeyim dedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve beraberindeki heyet, Çatalca'da Polonez işçileri ile buluştu.

Emeği ve ekmeği için direnen Polonez işçileri Meltem Ayvalı'yı sevinçle karşıladı.

Polonez Gıda Fabrikası önünde işçilere seslenen Meltem Ayvalı, Sendikalı olduklarından dolayı işten çıkarılan işçilerin en onurlu davayı sürdürdüğünü söyledi.

- Sizler çok güçlüsünüz çünkü ekmek kavgası veriyorsunuz. Ekmek kavgası dünyanın en kutsal davalarından. Sizler çok güçlüsünüz, çünkü emeğinize ve ekmeğinize sahip çıkmak için buradasınız. Sizler çok güçlüsünüz, çünkü sizin arkanızda emeğin değerini bilen Vatan Partisi var, Türkiye var.
- Talebimiz; işten çıkarılan arkadaşlarımızın bir an önce işe geri alınmasıdır. Sendikanın önderliğinde bu direnişten bir adım bile geri adım atılmayacaktır.

"Üretmek, kadın için özgüven kazanmaktır" sözlerini söyleyen Ayvalı, “Polonez işçileriyle beraber mücadelemiz yorulmadan usanmadan sürmeye devam edecek” dedi.

- İşten çıkarılan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu kadın. "Kadınları nasıl üretime katarız? Kadınları çalışma hayatına nasıl daha fazla sokarız?" diye düşünüyoruz. Kadınların işine, ekmeğine sahip çıkmasına şahit oluyoruz.
işçi eylem vatan partisi