Netanyahu'nun Mısır'a yönelik iddialarına Türkiye'den tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır Arap Cumhuriyeti'ne yönelik iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Netanyahu'nun Mısır'a yönelik iddialarına Türkiye'den tepki

Yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Gazze'de işlediği suçları örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerini engellemek amacıyla kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Netanyahu’nun, Philadelphi Koridoru'ndaki İsrail askeri varlığını sürdürme amacıyla Mısır'a yönelttiği suçlamaların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Ayrıca, "Mısır Arap Cumhuriyeti’nin, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinli kardeşimize yardım ulaştırılması için yürüttüğü ara buluculuk çabalarını destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 2 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki savaşın hedeflerine ulaşılmasının Philadelphi Koridoru'ndan geçtiğini iddia etmiş ve bu bölgedeki İsrail askeri varlığını koruma gereğini savunmuştu. Netanyahu'nun bu açıklamaları, Mısır tarafından kesin bir dille reddedilmişti.

netanyahu mısır dışişleri bakanlığı