Muğla Savcısı Mehmet Şirin Keleş'in kanun dışı uygulaması!

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın hukuksuz şekilde gözaltına alınmasıyla ilgili yargı kaynaklarından da değerlendirme geldi. Yargı kaynakları mevcut durumda bir siyasi parti il başkanına böyle bir uygulamanın asla söz konusu olamayacağını, savcının açık kusuru olduğunu belirtti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Muğla Savcısı Mehmet Şirin Keleş'in kanun dışı uygulaması!

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın, evinde ve bürosunda yapılan hukuksuz aramanın ardından kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan açıklama gelmişti. Özgür Bursalı yaptığı açıklamada "İşin başındaki Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce Avukat Emre Aykın tarafından, usulsüz işlemleri nedeniyle HSK'ye şikayet edilmiştir ve soruşturma geçirmiştir. Cumhuriyet Savcısı kişisel husumetle, keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunamaz. Vatan Partisi İl Başkanına yapılanlar bir savcı işlemi olamaz. Ayrıca bir avukata nasıl muamele edilebileceği özel düzenlemelerle belirlenmiştir. Muğla İl Başkanımızın kılına dokunamazsınız. Millî devletin kalesi Vatan Partisi'ni özel olarak hedef alan savcıları tarihten bugüne çok iyi tanıyoruz. İlgili savcı hakkında HSK'ye şikayet dilekçemizi verdik. Gereken hızla yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırıyoruz. Bu hukuk rezaleti derhal sonlandırılmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Vatan Partisi MYK Üyesi Avukat Nusret Senem de yaptığı açıklamada, "Emre Aykın'ın avukatının yanında aynı zamanda barodan da temsilcinin olması gerekiyor bu aramalarda. Avukata hiçbir şekilde kelepçe takamazsınız. Bu uygulamayı her şeyden önce kınıyorum, protesto ediyorum. Bir il başkanına, bir avukata, bir partinin merkez karar kurulu üyesine karşı yapılmış bu işlem en hafif tabirle densizliktir. Kınanacak bir davranıştır. Kasıtlıdır. Bunu açık olarak ifade etmek isterim. Bu tip davranışları bugüne kadar kolay kolay görmedik, duymadık böyle şeyleri. Bu şekilde işlemler yapılması herhalde yaptığı görevin değerini, ulviyetini bilmeyen bir densizin işi olabilir. Bir savcının işi olamaz. Biz bunu bir savcı işlemi olarak kabul edemeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

YARGI KAYNAKLARI SAVCININ AÇIK KUSURU OLDUĞUNU BELİRTTİ

Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili yargı kaynaklarından da değerlendirme geldi.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan yargı kaynakları, mevcut durumda bir siyasi parti il başkanına böyle bir uygulamanın asla söz konusu olamayacağını, savcının açık kusuru olduğunu belirtti.

Yargı kaynakları konuyla ilgili, "Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesi açıktır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kayıtlı olunan baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Yargının üç temel sacayağından biri olan savunmaya kelepçe vurulamaz, hatta suçüstü hali dışında avukatın üzeri dahi aranamaz. Kelepçe, ancak kişinin kaçacağı hususunda kuvvetli emareler bulunması durumunda ve zorunluluk hâlinde takılabilir. Kamu görevi ifa eden, bir siyasi partinin il başkanı ve saygın bir hukukçu olan Emre Aykın’ın kaçacağıyla ilgili hangi kuvvetli emare görülmüştür? Saygın bir avukata kelepçe vurulması kanunsuzluktur, savcının kişisel husumetidir ve asla kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

muğla Emre Aykın vatan partisi