Muğla Barosu Başkanlığından Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın, dün evinde ve bürosunda yapılan hukuksuz aramanın ardından kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı. Avukat Emre Aykın bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Muğla Barosu Başkanlığından da konuyla ilgili açıklama geldi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Muğla Barosu Başkanlığından Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Dün sabah saatlerinde Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın evinde ve bürosunda, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayet ettiği Savcı Mehmet Şirin Keleş tarafından verilen kararla hukuksuz arama yapılmış ve Avukat Emre Aykın, kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı.

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın bugün sabah saatlerinde ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Vatan Partisi'nden yapılan son açıklamada, Genel Sekreter Özgür Bursalı, partisinin il başkanı Avukat Emre Aykın'ın kanun dışı şekilde gözaltına alınması tepki göstermiş ve gözaltı kararını verdiren Savcı Mehmet Şirin Keleş'in kişisel intikam peşinde olduğunu ifade etmişti.

MUĞLA BAROSU BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili son olarak Muğla Barosu Başkanlığından da açıklama yapıldı. Açıklamada Avukat Emre Aykın'ın yanında olunduğu belirtilirken hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağı duyuruldu.

Muğla Barosu Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- 10/07/2024 tarihinde baromuz üyesi meslektaşımız Av. Emre Aykın, vekilliğini üstlendiği bir dosya ile bağlantılı olan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, evi ve avukatlık bürosunda arama işlemi yapılmıştır. Meslektaşımızın ev araması, Baro Temsilcisi ve Cumhuriyet Savcısı bulunmaksızın yapılmış olup ev araması esnasında meslektaşımıza hukuka aykırı olarak kelepçe takılmıştır. Meslektaşımızın avukatlık bürosunda yapılan arama sırasında baromuz tarafından görevlendirilen Yönetim Kurulu üyemiz hazır bulunmuş, CMK 130 maddesi gereğince arama işleminde usulü esaslara riayet edilmesi sağlanmıştır. Meslektaşımızın gerek kolluk gerekse savcılık aşamasındaki ifadelerine Baro Başkanımız Av. Levent Akgün bizzat katılmış, süreç baromuzca hassasiyetle ve titizlikle takip edilmiştir.
- 11/07/2024 tarihinde Sulh Ceza Hakimliği tarafından meslektaşımızın adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmasına karar verilmiştir. Avukatlara yönelen kanunsuz emir niteliğindeki hukuka aykırı işlemlere ve haksız uygulamalara karşı her zaman mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Bilinmelidir ki; avukatlar bağımsız savunmanın temsilcisi, hak arama özgürlüğünün teminatıdır. Bu doğrultuda meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Muğla Barosu Başkanlığından Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama - Resim : 1

Emre Aykın vatan partisi muğla