MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat hücresine darbe! Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından önemli bir operasyona imza atıldı. Operasyonda, PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında oldukları ve İstanbul'da faaliyet gösterdikleri belirlenen "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat hücresine darbe! Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) çalışmaları neticesinde terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanması ortaya çıkarıldı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, örgütün sözde istihbarat yapılanmasında çalıştıkları belirlenen "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı tespit etti. MİT, "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu'nu takibe aldı.

SÖZDE İSTİHBARAT HÜCRESİNE KRİTİK OPERASYON

Yapılan çalışmaların ardından, MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak operasyon yürütüldü. Operasyonla, İstanbul'da faaliyet gösterdikleri saptanan Topaloğlu ve Savaş, İstanbul'da yakalandı.

Sadık Topaloğlu'nun illegal yollarla Irak/Kandil'e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından "Cuma" kod adlı Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi.

Sadık Topaloğlu'nun ayrıca, Türkiye'de görevlendirilmesi akabinde "gazetecilik" adı altında terör örgütüne bilgi topladığı, Mehmet Savaş ile örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme sağladıkları MİT tarafından tespit edildi.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonu ile yakalanan PKK'lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

MİT operasyon pkk