MİT'ten nokta operasyon

Terör örgütü PKK'nın Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ve yanındaki iki terörist, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de MİT tarafından hava harekatıyla öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı da Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlar kapsamında 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Murat Güneş Murat Güneş
MİT'ten nokta operasyon

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki operasyonları nedeniyle neticesinde terör örgütü PKK mensupları, güvenli bölge olarak gördükleri Süleymaniye’ye çekildi. Ancak, teröristler Milli İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonundan kurtulamadı.

"Tolhildan" kod adlı sözde PKK Süleymaniye Sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki "Raman Renas" kod adlı İrfan Zendi ve "Cengaver Mikayil" kod adlı Hidayet Resuli'nin Süleymaniye'de bulunduğu belirlendi.

Uzun süre takip edilen teröristler ve kullandıkları noktalar en uygun anda nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, Süleymaniye’de köşeye sıkışan ve faaliyetleri büyük oranda sekteye uğratılan PKK mensuplarının operasyon sonucunda moral kaybı yaşadığını belirtti. Artık Süleymaniye kırsalının da PKK için güvenli bölge olarak görülemeyeceği vurgulandı.

Öte yandan Türk Ordusu'nun Suriye'nin kuzeyinde operasyonları aralıksız sürüyor. Mehmetçik, Zeytin Dalı operasyon bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız!" mesajıyla yapılan paylaşımda OBÜS topları, tanklar ve kayalık arazilerde teröristleri takip eden Mehmetçik görüntüleri yer aldı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Süleymaniye operasyon pkk