MİT'ten MLKP'ye bir darbe daha

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’de terör örgütlerine bir darbe daha vurdu. MİT’in Haseke'deki nokta operasyonunda MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu Özgür Namoğlu'nu etkisiz hale getirdi.

Terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ'a ağır darbeler vuran Milli İstihbarat Teşkilatı, son dönemde MLKP'ye yönelik operasyonlarını da arttırdı.

MİT tarafından Suriye’nin Haseki ilinde düzenlenen operasyonda terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu 'Fırat Neval' kod adlı Özgür Namoğlu, etkisiz hale getirildi.

MLKP’nin silahlı kanadı FESK’in Suriye Sorumlusu olan teröris Namoğlu, Irak’a gönderilerek PKK’dan özel eğitim alan bir kadroydu. İlk olarak 2008 yılında Avrupa'da faaliyet yürütmeye başlayan Namoğlu, Irak'ın Gara bölgesine geçerek suikast, sabotaj ve teknik eğitimler aldı. PKK ile birlikte Irak kırsalında silahlı faaliyet yürüttükten sonra 2016’da Suriye’ye geçti.

MİT geçtiğimiz hafta da terör örgütü MLKP'ye darbe indirmişti. Yine Haseke'de yapılan operasyonda geçtiğimiz Nisan ayında Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: TRT Haber

Milli İstihbarat Teşkilatı mlkp