MİT, PKK'lı keskin nişancıyı etkisiz hale getirdi! İşte nefes kesen operasyonun ayrıntıları

Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üs bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK'lı keskin nişancı terörist "Eziz Gabbar" kod adlı Serdar Sönmez, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kritik operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları o operasyonun ayrıntılarını aktardı...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
MİT, PKK'lı keskin nişancıyı etkisiz hale getirdi! İşte nefes kesen operasyonun ayrıntıları

Yurt içinde ve sınır ötesinde bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında kritik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Irak'ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından başarılı bir operasyona daha imza atıldı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, hakkında terör suçlarından arama/yakalama kararı bulunan PKK/KCK'lı keskin nişancı terörist "Eziz Gabbar" kod adlı Serdar Sönmez'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakurk'taki üssüne terör saldırısı yapacağını tespit etti.

MİT, PKK'lı keskin nişancıyı etkisiz hale getirdi! İşte nefes kesen operasyonun ayrıntıları - Resim : 1

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "üst düzey" yöneticilerinin verdiği talimatla Hakurk'taki üs bölgesine sızma girişiminde bulunarak, keşif ve gözlemde bulunması ve keskin nişancı tüfeği ile saldırı gerçekleştirmesi beklenen terörist Serdar Sönmez, hazırlık sırasında MİT'in operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Terörist Sönmez'in 2014'te terör örgütü PKK/KCK'ya katıldığı, 2015'te Irak'ın kuzeyindeki Gara'ye geçerek silahlı/ideolojik eğitim aldığı ve 2018'de Kandil'de faaliyet ve son olarak Hakurk'ta terör eylemlerine katıldığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

MİT pkk operasyon terörist keskin nişancı