MİT Başkanı Kalın, Libya'da üst düzey temaslarda bulundu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Libya'nın başkenti Trablus’a kritik bir ziyaret gerçekleştirerek üst düzey temaslarda bulundu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
MİT Başkanı Kalın, Libya'da üst düzey temaslarda bulundu

 Kalın, Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ve Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi yetkilileri ile bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

Bu önemli temaslarda, Libya'daki güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alınarak, Türkiye’nin Libya’nın istikrarı ve birliğine olan desteği vurgulandı. Görüşmelerde, ülkedeki ihtilafların ulusal uzlaşı yoluyla çözülmesi ve çatışmasızlığın devam ettirilmesi dile getirildi.

Kalın ve Dubeybe arasındaki ikili görüşmede, Türkiye-Libya ilişkileri ve ortak çıkarlar masaya yatırıldı. Ayrıca, Gazze’deki son durum ve Orta Doğu’daki gelişmeler değerlendirildi. Görüşmede, güvenlik ve siyasi iş birliğinin artırılması, bölgesel istikrarın desteklenmesi ve sivillerin korunması için ortak hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ibrahim kalın libya MİT