Mimarlar Odası'na yönelik terör davasında son erteleme

PKK/KCK terör örgütünün yayın organı olan JIN TV'ye ödül veren Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerinin yargılandığı davada sona gelindi. Mahkeme heyeti, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan sanıkların son savunmalarını yapması için son kez duruşmayı erteledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu PKK'nın yayın organı JIN TV’ye bir ödül vermişti. Ödülün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açtı.

Davanın görülmesine Ankara 25nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada sanıklardan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Kovuşturmanın genişletilmesini istiyoruz" talebinde bulundu.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanık ve avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddedilmesine karar verilmesini istedi. Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri reddetti.

Sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını hazırlayabilmeleri için yeniden ve son kez gelecek celseye kadar süre verilmesine hükmedildi. Heyet duruşmayı 24 Şubat 2023 tarihine erteledi.

mimarlar odası ankara şubesi Jin Tv Tezcan Karakuş Candan